Музей на виното

Activity Info

  • Лесна
  • Неопределен брой посетители

Description

Музей на виното – гр. Мелник притежава богата експозиция, подредена в няколко зали, която дава възможност на посетителите му да проследят историята на виното и винопроизводството през хилядолетията. Експозицията включва автентична колекция от инструменти, съдове, съоръжения и технологии за производство на вино и ракия, колекция от древни фотографии и мозайки и др.

Музеят разполага с дегустационна зала, в която посетителите ще имат възможност да отпият от божествената напитка и да открият своето вино. В специална зала-изба, изградена по древна мелнишка технология, е подредена постоянно отворена изложба на специална секция мелнишки вина, произведени от винарските изби на регион Средна Струма, които са за продажба. Колекцията към момента наброява около 400 бутилки, като сред тях има и скъпи експонати.

През февруари 2014г. на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА EXPO “ в  София, Музеят на виното получи от списание „Туризъм и отдих” ЗЛАТЕН ПРИЗ „За принос в опазване на културно-историческото наследство и традиции за 2013г.”

Activity Video