Механа „Чавкова къща”

Механи в Мелник

Phone

+359/893/ 505 090

Address

град Мелник Хотел Механа Чавкова къща **

Email

Описание

Во самиот центар на градот Мелник, сместен помеѓу вековните дрвја, постои таверна “Чавкова кашта”. Има 36 места во салата и летна градина со 48 седишта. Механата е изградена на две нивоа и е украсена во типичен Мелник стил. Менито нуди традиционални бугарски јадења и локални специјалитети, кои можете да ги користите со мелничко вино.

градот Мелник

Хотел Таверна Чавкова куќа **

Телефон: + 359/893/505 090

http://www.themelnikhouse.com/mehana.php

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>