Механа „Узунова къща”

Механи в Мелник

Phone

+359/7437/270, +359/889/450 849

Address

град Мелник Узунова къща**

Email

Описание

Узунова куќа е споменик на културата од бугарската ренесанса. Постои типична мелница Мелник (25 седишта) и пространа ентериерна убав двор. Менито вклучува специјалитети од национални и интернационални кујна. Таверната нуди широк избор на вина од Мелник.

градот Мелник

Узунова куќа **

Телефон: +359/7437/270, +359/889/450 849

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>