Механа „Петра”

Механи в Мелник

Phone

+359/988/901 098, +359/896/766 152

Address

град Мелник

Email

petra_melnik@abv.bg
Описание

Таверната Петра (50 седишта) се наоѓа под Кордопулова куќа и има летна градина со капацитет од 40 седишта. Нејзината внатрешност е решена во типичниот ренесансен стил на Мелник. Ресторанот има уникатен поглед на “светиот рид” на градот Мелник и од него можете да ги видите остатоците од манастирот “Света зона”. Таверната нуди широк избор на локални специјалитети и јадења од светската кујна, како и богат избор на вина од Мелник.

градот Мелник

Телефон: +359 988/901 098, +359/896/766 152

Е-пошта: petra_melnik@abv.bg

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>