Механа „Менчева къща”

Механи в Мелник

Phone

+359/889/406 861

Address

град Мелник

Email

melnik_m@abv.bg
Описание

Менчева куќа е една од првите куќи во ренесансниот град Мелник објавува споменици на културата. Нејзината внатрешност е решена во типичниот ренесансен стил на Мелник. Механата има 80 седишта, поделени на три нивоа сали и 20 места на отворена веранда која гледа на главната улица Мелник. Тој нуди национални и локални специјалитети, широк избор на бугарски вина и ракии, како и вино од сопствената визба.

градот Мелник

Телефон: 0889/406 861

E-mail: melnik_m@abv.bg

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>