Механа „Лозниците”

Механи в Мелник

Phone

+359/898/705 515

Address

град Мелник

Email

mariaforever@mail.bg
Описание

Механа Лозница е лоцирана во куќата Мелник изградена во 1890 година. Има 50 места во сала која е типична за стилот на бугарската ренесанса и летна градина со 24 места, со поглед на меганот и дрвениот мост над реката. На своите гости им нуди јадења од бугарската национална кујна и локални специјалитети, како и домашно кисели краставички. Во минатото, куќата била во сопственост на производител на вино и има ископано старо вино во карпите, каде што се произведува црвено вино од голема лоза на Мелник.

градот Мелник

Телефон: 0898/705 515

Е-пошта: mariaforever@mail.bg

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>