Механа „Литова къща”

Механи в Мелник

Phone

+359/878/213 174, +359/888/302 313

Address

град Мелник Семеен хотел Литова къща ***

Email

Описание

Механа Литова куќа нуди единствена можност да каснете во реставрирана во автентичен изглед средновековен Мелничко дом бил изграден кон крајот на XII и почетокот на XIII век, наоѓал во престижниот за време кварт Мурзу. На приземјето на камената куќа на поранешниот господар беше визбата, традиционално ископана во могилите. Преживувајќи ги вековите денес, тоа е автентичен додаток на таверната со камин, обновена во оригиналот на ренесансата. Таверната искушува со уникатни регионални јадења и традиционална бугарска кујна, која можете да ја користите со мелничко вино.

градот Мелник

Семеен хотел Литова кашта ***

Тел: 088/213 174, 088/302 313

http://www.litovakushta.com/index.php?page=4

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>