Механа „Златен Рожен”

Механи в село Рожен

Phone

+359/879/801 300

Address

село Рожен Хотел Златен Рожен ***

Email

Описание

Таверната “Златна Рожен” се наоѓа во центарот на селото Рожен и веднаш до манастирот Рожен. Неговиот ентериер е целосно опремен во типичен ренесансен стил на регионот и со лов декорации. Механата има две сали на различни нивоа и посебна ловечка област со камин. Дегустација на вино е стилска сала за дегустација на две нивоа. Таверната нуди специјалитети од локалната и традиционалната бугарска кујна. Менито има посебно место за специјалитети за игра. Гостите на таверната имаат можност да вкусат и богат избор на вина од сопствено производство – винаријата “Златна Ројан”, како и локални и светски познати вина и пијалоци.

село Рожен

Хотел Златан Розен ***

Телефон: 0879/801 300

http://www.zlatenrozhen.bg/hotel.php

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>