Механа “Динчова кашта”

Механи в село Рожен

Phone

+359/879/543 737

Address

село Рожен Хотел Динчова къща ***

Email

Описание

Куќа Динхова куќа се наоѓа во селото Рожен и во близина на манастирот Рожен. Нејзината внатрешност е украсена во типичен ренесансен стил на регионот. Дегустациона соба е достапна за љубителите на виното. Гостите на таверната имаат можност да пробаат богат избор на вина од сопствено производство – винарска визба “Орбелија” и месни деликатеси и предјадења. Таверната нуди специјалитети од локални и традиционални бугарски кујна, јадења и десерти од стари домашни рецепти.

село Рожен

Хотел Динчова куќа ***

Телефон: 0879/543 737

http://www.dinchovakushta.com/tavern

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>