Механа „Болярка”

Механи в Мелник

Phone

+359/7437/2383, +359/888/455 045

Address

град Мелник Семеен хотел Болярка ***

Email

Описание

Во таверна Болярка имате единствена можност да пробате специјалитетите на Јордан Стоичков или бај Данчо, кој речиси две децении е готви храна на поранешниот Прв, на неговото семејство и на неговите гости како Леонид Брежњев, Фидел Кастро, Моамер Гадафи. Кујната искушува со оригинални бугарски и традиционални за регионот гозби кои обилно можете да лет со Мелничко вино. Овде, исто така, ќе го подготвите омилениот банит на Тодор Живков. Механа Болярка располага со 60 места во сала декориран во традиционален преродбенски стил со камин и скара градина со 50 места.

градот Мелник

Семеен хотел Болярка ***

Телефон: +359/7437/2383, +359/888/455 045

http://www.bg.melnikhotels.com/mehana

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>