Механа „Алексова къща”

Механи в Мелник

Phone

+359/889/588 733

Address

град Мелник

Email

Описание

Куќата Алексов била изградена пред повеќе од 200 години за таверна. Таа се наоѓа веднаш до најстарата црква во градот “Св. Петар и Павле “. Нејзината внатрешност е решена во типичниот ренесансен стил на Мелник. Има сала со капацитет од 40 седишта и летна градина со 60 седишта, со поглед на главната улица Мелник. Тој нуди бугарска национална кујна, локални специјалитети и јадења за игра. Механата нуди вино од сопствената визба, направена од голема лоза Мелник и мерло.

градот Мелник

Телефон: +359 889/588 733

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>