“Синаница”

“Синаница”

Описание

Жител: ТК “Синаница 2000”, град Кресна

Контакти: +359 887/494915, +359/896/798040

GPS: 41.732 490ºN 23.362530º

Локација: Во Северниот Пирин, Синански циркус, на северниот брег на Синишкиот езеро, 2203 м.

Опис: Куќата има капацитет од 53 седишта, надворешни бањи и бања. Се загрева со цврсто гориво и со сопствено снабдување со електрична енергија. Колибата има туристичка трпезарија, кујна и шведска маса, кои во зима уживаат во принципот на самопослужување.

Почетна точка: градот Кресна – 24 км по асфалтен, макадамов и почвата пат до месност “Пештерата” и уште 3 часа пешачење.

Соседни локации:

Пикс Синаница (2516м) – 1.30 часа и врв Момин (2480м) – 2 часа

круг Goliamo Spano pole – 1.30 часа

Грузиски циркус – 2,30 часа

колиба Вихрен – 4 часа

Беговица (Каменица) – 4.30 часа

вила Јане Сандански – 4 часа

колиба Спано пол – 1,45 часа

Удобства

Развлечения