Санаториум

Санаториум

Описание

Специјализирана болница за рехабилитација – филијала Сандански се наоѓа над парковната зона на градот, во место со уникатни клими и хипертермални води.

Индикации за третман:

Неспецифични хронични и алергиски заболувања на респираторниот систем: бронхитис, астма, алергиски ринитис, синузитис, фарингитис; состојби на пост-пневмонија, хронична опструктивна белодробна болест (ХОББ);

Хронични заболувања на зглобовите: болест на Бехтерев, спондилоартрози, следфрактурни состојби, ревматоиден артритис;

Болести на периферниот нервен систем: – невралгија, невритис, плекситис; рехабилитација по мозочни удари.

Методи на третман:

балнеотерапија-минерални туш, минерални бањи

физиотераписки процедури

лекување со вдишување

парафинска терапија

ЛФК

хидротерапија

третман со легла

диетална исхрана според болеста

Специјалисти:

физичка и рехабилитациона медицина

алергија

внатрешни болести

детски болести

Удобства

Развлечения