Парк Хотел Пирин *****

Парк Хотел Пирин *****

Description

Хотелскиот комплекс се наоѓа на 300 метри по градскиот парк во правец на планината Пирин, на левиот брег на реката Санданска Бистрица. Нејзините клиенти имаат можност да користат единствена комбинација на традиционална балнеологија, користејќи ги лековитите својства на минералната вода и климата и билките и аромите карактеристични за Бугарија. Комплексот нуди и различни светски познати процедури и програми за SPA & Wellness, вклучувајќи физио, хидро и ајурведски терапии, рехабилитација и масажи. Квалификуван персонал подготвува индивидуални спа и терапевтски балнео програми, прилагодени на здравствената состојба на гостите.

Член на: SCHRT – Сандански, BHRA, BUBSPA, ESPA

Награди:

Од списанието „Туризам и рекреација“ – „Златна награда за најдобар спа хотел за 2013 година“.

Од Travel Magazine за „Најдобар хотел со пет ѕвезди 2008 година“.

Конкурс „Зграда на годината“ (награди од областа на архитектурата и градежништвото во Бугарија) за „Холидеј хотел на годината 2008“

Од весникот „Пари за „Хотелменаџмент за 2008 година“.

Од списанието „Туризам и рекреација“ – „Златна награда за најдобар хотел со пет ѕвезди во Бугарија за 2008 година“.

Од Здружението на хотелиери, ресторани и тур-оператори – Сандански – „Награда за хотелиерство за 2008 година“.

Од Здружението на хотелиери, ресторани и тур-оператори – Сандански – „Награда за значаен придонес во развојот и промоцијата на општина Сандански како туристичка дестинација во 2008 година“.

Од Балканската асоцијација на хотелиери и ресторани за „Најдобар бањски комплекс на Балканот за 2007 година“.

Од Бугарското здружение за хотели и ресторани за „Одмор хотел со пет ѕвезди на Бугарија за 2007 година“.

Од општина Сандански за „Најдобар инвеститор за 2007 година“.

Хотелски дел: 76 двокреветни соби, 2 луксузни апартмани, 4 ВИП апартмани, 2 претседателски апартмани.
Куќи: 57 луксузни апартмани.

Спа и здравје: спа и балнео центар, внатрешни и 2 надворешни базени со минерална вода, сауна парк, простор за убавина;

Спорт: фитнес центар, спортски терен, еко и велосипедска патека, велосипеди;

Бизнис: конференции и сала за танц

Содржини: детско игралиште и чуван паркинг, Wi-Fi

Ресторани:

балкански ресторан;
Медитерански ресторан;
Лоби бар;
Пијано бар.