Берово е оддалечено 170 километри од Скопје и има централна локација во однос на три аеродроми – Скопје, Софија и Солун. До Берово можете да стигнете со автомобил преку источниот автопат, преку Штип, Кочани, Виница.

www.visitberovo.com.mk

Од Република Бугарија може да стигне до Берово преку две гранични точки: • Од Делчево (45 км) и • Од Ново село до Струмица (76 км) Граничната точка Клепало е на само 16 км од Берово и се очекува наскоро да биде отворена експлоатација. . Во текот на денот има неколку автобуски линии од Скопје до Берово и назад. Секојдневно има автобуски линии од Берово до Струмица и назад.

www.visitberovo.com.mk