Тенис на теренот

Информација

  • Лесна
  • 4

Опис

Градот Сандански ги нуди следниве можности за практикување на овој олимписки спорт:

ТЕНИС – КОМПЛЕКС ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ

Комплексот нуди пет тениски игралишта со модерни подови и комплетна професионална опрема. Игралишта не замрзнува дури и во најстудените зимски денови, а по поројниот дожд можат да се користат само по 30 минути. Тротоарите е црвена, слична на онаа во “Ролан Гарос” и е лиценцирана од страна на Меѓународната федерација по тенис (ITF), не цапа патики и облека и не се растура при ветер. Нанесена е идеално еднакви, противударот на топката е совршен, како во лабораториски услови, и создава удобност, како на професионалните тенисери, така и на аматери и почетници!

За повеќе информации, ве молиме јавете се на:

+359 888 919 139 или на прием – 359 746 3 11 65, тел. 121

SPA ХОТЕЛ МЕДИТА

Хотелот располага со два тениски игралишта со димензии – 50м / 20м, покриени со тротоарите “тепих” (вештачка трева), која е релативно брза.

За повеќе информации, ве молиме јавете се на:

+359 888 366 000 или на прием +359 746 3 32 00