Спортна стрелба

Информација

  • Лесна
  • Лица помали од 18 години. само со воздушно оружје
  • 15 - 30 минути

Опис

Проверете ја концентрацијата, окото и … Забавувајте се!

ЕЛЕКТРОНСКА АВТОПАТКА

Интуитивна снимање со електронска оружје (систем LaserShot) по искачи видео цели во различни ситуации и виртуелни програми. Во САД системот се користи од страна на ФБИ и вооружените сили, како и во многу школи за телохранители. Добиваат се навики за целни, техника на спуст, тренингот на дишењето и зафат, следење на целта и донесување одлуки за отворање на оган.

Времетраење: 15 мин

ВОЗДУШНИОТ ВОЗДУШНИК И ПИСТОЛЕН РАКЕР

Воздушно оружје е не-оружје пневматско оружје. Муниција за пневматско оружје се пушки со различни конфигурации и калибар. Нивното лансирање се одвива под дејство на компримиран гас.

Времетраење: 30 мин

ОБУКА ЗА ГАС И ВОЗДУХОТ НА ВОЗДУХОТ

Видови на гас, воздушно оружје, безбедносни правила за ракување и муниција. Правила за чување и одржување на оружје и муниција

Времетраење: 30 мин

Услови за учество:

– 18 години (документ за идентификација)

– Лица на возраст под 18 години пукаат со воздушно оружје

– Не е потребна дозвола за оружје

– Касети и цели се обезбедени од стрелиштето

Работни јазици: бугарски, англиски, грчки

Инструктори: Александар Дамянов и Стојан Тросков

Дополнителни опции:

– Чистење на оружје (можност за обука)

– Инсталација и прилагодување на оптика

– Пукање со оружје

– Техничка инспекција и поправка на оружје

Артилеријата работи без пауза. Можност за резервација.

Локација: спроти семафорите во градот Сандански

За повеќе информации, контактирајте го Туристичкиот информативен центар – Сандански