Рафтинг

Информација

  • Средна
  • Минимален број на учесници - од 1 до 4
  • 2 часа

Опис

На 120 километри од Софија, по меѓународен пат Е79 Софија-Кулата се наоѓа Кресненското дефиле. Ова место на кое реката Струма разсича планината и образува примамливи брзаци, е идеално место за барателите на екстремни рафтинг искуства.

Рафтинг центарот се наоѓа на бреговите на реката Струма. Обезбедува се целосна опрема (фирма Хико), која се дезинфицира по секое спуст. Времетраење – околу 2 часа. По спуштањето е обезбедено враќање до рафтинг центарот, има соблекувални за маскира. Местото, исто така, обезбедува можности за релаксација и одмор. Рафтинг спуст може да се комбинира со каньонинг, МакБаскет турнир, јаже градина, спуст по Колички, стрелање со воздушна пушка и лак на цели.

Минимален број на учесници: викенди – 1, работните денови – 4, минирафт – 2