Кањонинг

Информација

  • Средна
  • Минимален број на учесници - 4

Опис

КАЈУНИНГ НА ВОДОБИВЕН ВОДОПРОФУКТ

На 20 километри од градот Сандански, на бреговите на реката Санданска Бистрица, се наоѓа излетничкото подрачје “Попина Лука” со истоимениот водопад. Нејзината вода се истура од висина од 15 метри, првата 10 метри водена колумна паѓа во единствена камена чаша.

Пред канѓонинг, има инструкции и опрема со потребните шлемови, неопренови јакни, чизми и спасувачки јакни.

Минимален број на учесници: 4 лица

Кањонинг на реката Влтава

Реката Влахи се крие од патот што води кон селото со исто име, така што целта на шестиот водопад е да биде пеш. Нема простор за враќање назад по слегувањето до првиот водопад. Следат тролејбус, репел, скокање во водите на водопадите, надолу по природен слајд на вода, а со тоа и последниот водопад.

Минимален број на учесници: 4 лица