Сликарство

Информација

  • Лесна

Опис

Дали сакате да направите своја сопствена слика?

Подобрете го вашето знаење за сликање?

Запознајте ги особеностите на мртва природа и пејзажот?

Галеријата „Ликин“ и Туристичкиот информативен центар – Сандански прават кон вас предизвик:

БИДЕТЕ УМЕТНИЦИ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА

Курсевите се организираат под следните услови:

– Минимално времетраење на курсот 3 дена, максимално 7;

– Времетраење на активностите на ден – до 4 часа;

– Курсеви се одржуваат на бугарски, англиски, руски, грчки и германски јазик;

– Учесниците ќе се стекнат со знаења за креирање на композиција на сликање, развивање на бојата на знаење и особености на различни сликарски техники;

– Курсевите ги водат дипломски мајстори на уметнички реставратори на Националната академија на уметностите;

– Учесниците во курсот изјавуваат пригодно почетено време за активноста на денот;

– Барањето за учество се дава 2 недели однапред во Туристичкиот информативен центар – Сандански.