Грозје

Информација

  • Лесна

Опис

Во септември / октомври, опремени со ножици и кошница, учествуваат во жетвата на грозје во винарската визба Вила Мелник. По напорна работа од 1, 2 часа (! … опција) традиционалната локална кујна ќе ја поврати твојата сила. Жетвата од грозје е добра причина да го вкусите виното на винарницата од последната жетва. Откако ќе се опоравиш од напорна работа на бербата на грозје, ќе можеш да го пронајдеш патот кон винарската визба, каде што ќе научиш за винификација (првите фази на производство на вино) под водство на енолог.