Воена примена спорт

Информација

  • Средна
  • Неограничен број на учесници
  • 4 астрономски часа

Опис

Тестирајте ги вашите физички и ментални способности!

МЕСТО: паркови зона на хотел “Свети Врач” (поранешна резиденција на Тодор Живков), село Поленица

ПРОГРАМА:

1 ЧЕКОР – воено-апликации штафета (должина на трасата – 400 м): Надминување на различни пречки со тркачки карактер, поминување низ равновестна зрак, ров, Висински и тројно пречка, надминување на двуметрова ѕид и пожарникарска зрак, лази под мрежа, стрелање со Пневматска пушка, фрлајќи граната во цел.

2 ЧЕКОР – летен биатлон (800 М): Трчање во суровиот месност и снимање со пневматска пушка по пет паѓаат цели и кривични кругови за неулучена цел. Време завршница.

3 ФАЗА – ДВОЈЕН ПРИЕМ: тимска или индивидуална пневматска оружје.

Погодни сезони: од април до октомври

Услови за учество:

– Времетраење – до 4 астрономски часа

– Учесниците бараат почетна чаша за нив

– Барањето за учество се врши три дена однапред

За повеќе информации, контактирајте го Туристичкиот информативен центар – Сандански