Јас го правам моето вино

Информација

  • Лесна

Опис

Само во пролетта (април-мај) или со пријателите, можете да направите свои краставици со поддршка на винаријата Вила Мелник. Ќе имате на располагање 250 лозја по ваш избор, обележани со регистарски таблички за една вегетација година.

Вашето вино ќе има “приказна” која ќе ве запознае со експерт за лозарство. Ќе посетите “вашите” лози каде ќе учествувате (по желба) во различни практични вежби во текот на годината – градинарски, кършене, филизене, култучене, прореждане на гроздовите и гроздобер. Конечно, ќе го имате вашиот 225-литарски барел (барел) во кој виното ќе “старее”. За време на ферментација, филтрирање и таложење на виното, ќе го следите созревањето со енологот и практично ќе го направите своето вино. Направете ја спојката, а потоа учествувајте во флаширање и одете со 250 шишиња од сопствените краставици со вашата етикета.