Добре Дошли в град Сандански !

Забележителности

история

Сандански е райско кътче, перла в короната на България и прочуто с божествената си природа и хилядолетна история. Тук ще откриете интересни забележителности и места, ще се запознаете с приветливи хора и докато хапвате вкусно и отпивате гъсто мелнишко вино ще се запознаете с неповторимия фолклор и традиции.

Още на влизане в Сандански  по шосето, при разклона с главния път София-Кулата-Атина, посетителите виждат архитектурно-скулптурния комплекс,  сред който се издига 7-метровата белокаменна фигура на античния герой Спартак.

Музеи

хилядолетна история

В центъра на града се намира Археологическия музей с останки от Епископска базилика, съхранил веществени доказателства за повече от 27 века.

В археологическия музей ще ви посрещне холограмен образ на Спартак – 3D дигитализаран, който чрез мобилно приложение ще ви покаже как подрежда римската мозайка.

Особено внимание заслужава църквата “Свети Георги” от 1861 г. – единствената запазена сграда от времето на Възраждането.

природа

Паркове

Сандански се гордее с уникалния си градски парк, наречен през 1981г. Свети Врач. На територията му има над 200 средиземноморски растителни вида. Градът е известен с чинаровите дървета, две от които природни забележителности – чинарът в центъра на града (550 г. и вис. 23 м) и чинарът в лятната къпалня (500 г. и вис. 26м).
Паркът дава отлични възможности за отдих и развлечения. Тук се намират стадионът, летният театър, открит басейн, изкуствено езеро с водни колела и лодки.

Ръка за ръка с античната красота и съвременния лукс

Сандански е град, привличащ много туристи през цялата година. Намира се в подножието на планината Пирин. Благодарение на климата и местоположението си, Сандански се счита за един от най-топлите градове в България. Прекарайте невероятна СПА почивка в града. Той е богат на минерални извори и запазена природа. Добре поддържана е уникалната и огромна градина на града.