Холограма

За първи път в град Сандански в една от залите на археологическият музей имате възможност да видите холограмно изображение на известния в древността гладиатор – Спартак, превърнал се в един от символите на града. Спартак е оглавил най – голямото въстание на робите срещу римската империя през 71г. преди новата ера.

Триизмерното копие на война е озвучено и според историците, Спартак е тракиец от племето меди, жевели край река Струма до днешния град Сандански.

Проекта бе осъществен от съвместната работа на музейните специалисти и интерактивната платформа Iwalk.bg, събиращи новите технологии и историята.

Римски Майстор Оживява в музея

Интерактивните технологии в Сандански, Ви дават възможност да видите в добавена реалност римският майстор, който пред вас работи върху уникалната музайка в археологическият музей !

Чуйте звука на най- старата камбана в света

Посещавайки археологическият музей в Сандански, с помощта на добавена реалност пред Вас ще се появи една от най-старите запазени камбани в Европа и ще може да чуете нейният уникален и автентичен звук.

Iwalk.bg

Iwalk.bg създава интерактивна 3D туристическа платформа на България. Проектът е онлайн пътеводител с препоръки за маршрути, забавления, отдих, храна – всичко, от което се нуждаете за Вашето невероятно преживяване.
Платформата ще Ви разкрие красотата на природата, ще представи най- емблематичните исторически и архитектурни паметници в България, ще разкаже нечувани легенди, за да Ви потопи в духа на българските бит и култура, ще Ви запознае и с великите личности, оставили следа в нашата история.