ЕТНО ПЛОЩАД ФЕСТИВАЛ

Информация

  • Лесна
  • Неопределен брой участници

Описание

В навечерието на големия християнски празник „Успение на Пресвета Богородица“ – Голяма Богородица (28ми август), Берово всяка година в последния уикенд на месец август е огнище на културния вълна, която обедини всички, които се ползват в мелоритмот на етно музиката интегрирани в един от най-големите фестивали на открито в Македония и по-голям фестивал на етнографския площад.

Фестивалът „Етнографски площад“ показва размера си всяка година. Люк музей на това най-хубавото, древни, безценен фолклор богатство подхранвано от нашите музикални посланици, които са предиктори на бурята, в която през миговен отсрел на неизчерпаем наследствена процес на прераждане се изобразява македонската идентичност.

Музиката като универсален език на фестивала се извършва от най-добрите ни етно групи и културно художествени дружества, които са същевременно и най-големите световни македонски посланици на македонското и традиционното.

Етно Площад Фестивал предава и етно звуци на балканската музика, която дава принос към отделяне на всичко, което е характерно за самия Балкани и традицията, която подхранва нашите съседи.

Балканският фјужан се разбиват очарованието на танцьорките от Бразилия, Америка, Франция, Словения, които публиката в Берово предават магията на традиционните танци от цял ​​свят.

Истинска магия на събитието дава и международния панаир на традиционни продукти „Малешевијата на длан“, който се провежда в рамките на фестивала. Цветът на цветовете и богатството на продуктите на множество щандове дава специален дух на целия площад. Тук можете да намерите занаятчии, сувенири и дърворезби, направени по традиционен начин или стилизирани. Можете също така да опитате мед, млечни продукти, сокове, оцет или тестени изделия. Всичко се приготвя по традиционни рецепти от природни суровини.

Activity Video