Механа „Златен Рожен”

Механи в село Рожен

Phone

+359/879/801 300

Address

село Рожен Хотел Златен Рожен ***

Email

Описание

Таверната Златен Рожен се наоѓа во центарот на селото Рожен и во непосредна близина на Роженскиот манастир. Нејзината внатрешност е целосно во типичниот ренесансен стил на регионот со украси на тема лов. Таверната има две соби на различни нивоа и посебно ловечко катче со камин. На љубителите на винскиот туризам на располагање им е стилска соба за дегустација на две нивоа. Таверната нуди специјалитети од локалната и традиционалната бугарска кујна. Специјалитетите од игри имаат посебно место во менито. Гостите на таверната имаат можност да вкусат како од богатиот избор на вина произведени во куќата – винарска визба „Златен Рожен“, така и од локални и светски познати вина и пијалоци.

село Рожен

Хотел Златен Рожен ***

Телефон: +359/879/801 300

http://www.zlatenrozhen.bg/hotel.php

Работно време

monday-friday
Closed
saturday
Closed
sunday
Closed
>