Интерхотел Сандански ****

Интерхотел Сандански ****

Description

Интерхотел се наоѓа на почетокот на градскиот парк. Тоа е најголемиот спа центар во Бугарија. Располага со современа медицинска опрема и нуди процедури за лекување и превенција на болести на горниот респираторен тракт, бронхијална астма, мускулно-скелетниот систем, постфрактурни состојби, ревматизам, остеопороза и болести на периферниот нервен систем. Квалификуван персонал подготвува индивидуални спа и терапевтски балнео програми, прилагодени на здравствената состојба на гостите.

Член на: SCHRT – Сандански, BHRA, BUBSPA, ESPA

Награди: Од Бугарската асоцијација на хотели и ресторани за „Градски хотел со четири ѕвезди на годината 2000 година“.

Хотелски дел: 263 двокреветни соби, 3 луксузни апартмани, 11 стандардни апартмани и 8 јуниор апартмани.

Спа и здравје: спа и балнео центар, ординации, внатрешен и надворешен базен и џакузи со минерална вода, сауна, солариум, простор за убавина,

Спорт: Професионални тениски терени, фитнес центар,

Деловно: 3 конференциски сали

Содржини: детско игралиште, чуван паркинг, Wi-Fi;

Ресторани:

Ресторан „Сандански“
Медитеранот
Таверна „Булгаре“