Откријте повторно дестинација Сандански

Сандански е катче од рајот, бисер во круната на Бугарија и познат по својата божествена природа и илјадагодишна историја. Овде ќе најдете интересни знаменитости и места, ќе запознаете пријателски расположени луѓе, а додека јадете вкусна храна и пиете густо мелничко вино, ќе го запознаете уникатниот фолклор и традиции.

Веднаш штом ќе влезат во Сандански на патот, на спојот со главниот пат Софија-Кулата-Атина, посетителите го гледаат архитектонско-скулптурниот комплекс, меѓу кој стои 7-метарската бела камена фигура на античкиот херој Спартак.

Иновации во Сандански

3D интерактивни технологии

Посетувајќи го Археолошкиот музеј во градот, ќе се нурнете во иновативен свет кој ќе ве воведе во ерата на римската архитектура и во 3Д формат, слоевитоста на римските мозаици.

Холограмската слика на Спартак ќе ве пречека со својот автентичен изглед, ќе ви ја раскаже интересната историја на тракиската помошна војска и гладијаторската школа.

За да се чувствувате вистински инспирирани од големата бугарска историја, посетете го градот Мелник и таму повторно ќе го почувствувате иновативниот дух на регионот, бидејќи најстарото ѕвоно во светот ќе се појави пред вас во холограм и со само еден допир од вас. ќе го слушнете неговото вистинско ѕвонење, кое ќе одекнува до вашата следна посета на Сандански и Мелник.

Вистинско искуство за млади и стари – да ја видат и почувствуваат нашата античка историја и најмодерната иновативна технологија на едно место, во градот Сандански и регионот. Ве очекуваме!

Сандански и секое ќоше на Бугарија на дланка - дел од дигиталниот иновативен свет

Што да се посети

најдете ја вашата следна авантура

Доколку го планирате вашиот одмор во Сандански или веќе сте тука, имаме интересни идеи кои ги организиравме во неколку тематски каталози, вклучувајќи и десетици предлози како максимално да го организирате вашиот престој. Ќе ја разгориме вашата страст и желба за нови искуства, ќе ве поттикнеме да стекнете нови вештини и да ги откриете вашите скриени таленти и способности.

Галерија