Tour De Sandanski

Информация

  • Средна
  • Неопределен брой участници

Описание

Организатори: СТИВЕНС и олимпискиот шампион Олаф Лудвиг, со поддршка од Парк Хотел Пирин, синџир хотели Шарлопов

Идеја: една недела одмор во Сандански, фитнес, велнес и запознавање со природата и луѓето од регионот.

Опис: Дневни тури на две групи – напредни (со поранешен професионален водич – Мајкл Шифнер, 40 км дневно) и професионалци (со водич Олаф Лудвиг, 80 км на ден). Организаторите обезбедуваат професионални велосипеди ASPIN.

Насоки:

–          Атракции на Сандански, термални извори (35 км)

–         Тура Грција (75 км) и Тура Македонија (110 км)

– Обиколка на Рилскиот манастир (100 км) и тура Банско (голф комплекс и скијачка патека) (85 км)

– Тура Пирин планина (15 км)

– Тура Рожен и Мелник (70 км)

Кога: месеци септември и мај

Веб-страница: www.tour-de-sandanski.de

 

Activity Video