Станете лозаровинари

Информация

  • Лесна

Описание

Ако ве „грабнавме“ за каузата на виното, следува втор чекор – „Посвојување лозје“. Прифатете одреден број и разновидност на винова лоза од масивите на винарската визба „Вила Мелник“ за што ќе добиете сертификат, а лозите вашето име. Законски не сте нивни сопственици, туку ги добивате за еден вегетациски циклус (1 година), имајќи можност да ги извршите сите потребни активности кои претходат на правењето вино. Како „посвојувач“, вратите на винаријата се ширум отворени за вас во текот на целата година за да ги посетите со вашето семејство и пријатели. Ќе си поминете пријатно и ќе ја промените околината во канцеларијата со средба со природата и со луѓето од земјоделската работа. Ќе научите нови и корисни работи и ќе гледате на виното во чашата со други очи.

Activity Video