Спортна стрелба

Информация

  • Лесна
  • Лица под 18г. само с въздушно оръжие
  • 15 - 30 минути

Описание

Проверете ја вашата концентрација, точното око и … забавувајте се!

ПУКАЊЕ СО ЕЛЕКТРОНСКО ОРУЖЈЕ

Интуитивно фотографирање со електронско оружје (систем LaserShot) кон цели на видеа што се појавуваат во различни ситуации и виртуелни програми. Во САД, системот го користат ФБИ и вооружените сили, како и во многу училишта за телохранители. Се стекнуваат навики за насочување, техника на спуштање, обука за дишење и стисок, постигнување цел и одлучување за оган.

Времетраење: 15 мин

ПУКАЊЕ СО ПУШКА И ПИСТОЛ

Воздушните пиштоли се пукачки пневматски цевки. Муниција за воздушни пушки се куршуми со различни конфигурации и калибри. Тие се лансираат под дејство на компримиран гас.

Времетраење: 30 мин

ОБУКА ЗА РАКУВАЊЕ СО ГАСНО ИЛИ воздушно оружје

Видови гас, воздушно оружје, безбедносни правила за ракување со нив и муниција. Правила за складирање и одржување на оружје и муниција

Времетраење: 30 мин

Услови за учество:

–          Над 18 години (документ за идентификација)

–          Лица под 18 години пукаат само со воздушно оружје

–          Не е потребна дозвола за носење оружје

–         Миниција и цели се обезбедени од полигонот

Работни јазици: бугарски, англиски, грчки

Инструктори: Александар Дамјанов и Стојан Тросков

Дополнителни опции:

–         Чистење со оружје (може да се обучи)

–          Поставување и прилагодување на оптика

–          Пукање од оружје

–           Технички преглед и поправка на оружје

Снималиштето работи без слободен ден. Можна е резервација.

Локација: спроти семафорите кај пазарот во градот Сандански

За повеќе информации побарајте Туристички информативен центар – Сандански

Activity Video