Рафтинг

Информация

  • Средна
  • Минимален брой участници - от 1 до 4
  • 2 часа

Описание

На 120 километри од Софија, на меѓународниот пат Е79 Софија-Кулата, се наоѓа Кресненската Клисура. Ова место, каде што реката Струма ја сече планината и формира примамливи брзаци, е идеално место за оние кои бараат екстремни искуства со рафтинг.

Рафтинг центарот се наоѓа на брегот на реката Струма. Обезбедена е комплетна опрема (компанија Хико), која се дезинфицира по секое спуштање. Времетраење – околу 2 часа. По спуштањето, обезбедено е враќање во рафтинг центарот со соблекувални. Местото дава и можности за релаксација и одмор. Спуштањето на рафтинг може да се комбинира со кањонирање, турнир во пејнтбол, градина со јаже, спуштање со количка, гаѓање со воздушна пушка и стрелаштво со цел.

Минимален број на учесници: викенди – 1, работни денови – 4, минирафт – 2

Activity Video