Каньонинг

Информация

  • Средна
  • Минимален брой участници - 4

Описание

КАЈОНИРАЊЕ КАЈ ВОДОПАДИТЕ ПОПИНОЛАСКИ

На 20 километри од градот Сандански, на брегот на реката Санданска Бистрица, се наоѓа живописната област „Попина Лака“ со истоимениот водопад. Нејзината вода се излева од височина од 15 m, при што првите 10 m водена колона паѓаат во уникатна камена чаша.

Пред кањонирањето има настава и опрема со потребните кациги, јакни од неопренови, чизми и елеци за спасување.

Минимален број на учесници: 4 лица

КАЈОНИРАЊЕ НА РЕКА ВЛАХИ

Реката Влахи е скриена од патот што води до истоименото село, па мора пешки да се оди до дестинацијата – шесте водопади. По спуштањето до првиот водопад, нема враќање. Следува спуштање со количка, количка, скокање во водите на водопадите, спуштање на природен воден тобоган и така до спуштање на последниот водопад.

Минимален број на учесници: 4 лица

Activity Video