Военно-приложен спорт

Информация

  • Средна
  • Неопределен брой участници
  • 4 астрономически часа

Описание

Тест за вашите физички и ментални способности!

МЕСТО: Парк на хотел „Свети Врач“ (поранешна резиденција на Тодор Живков), с.Поленица.

ПРОГРАМА:

ФАЗА 1 – ВОЕНА-ПРИМЕНЕТА ШТАФЕТА (должина на курсот – 400 m): Совладување на различни пречки од натпреварувачки карактер, преминување на рамномерна греда, ров, висина и тројна пречка, надминување на ѕид од два метри и пожарна греда, ползење под мрежа, пукање со воздушна пушка, фрлање граната во цел.

ФАЗА 2 – ЛЕТЕН БИАТЛОН (800 М): Трчање во крос-кантри и воздушна пушка гаѓање во пет цели што паѓаат и казнени рунди за промашена цел. Завршување на времето.

ФАЗА 3 – ПУКАЊЕ ДВОЕЛ: Екипно или индивидуално натпреварување со воздушен пиштол.

Погодни сезони: април до октомври

Услови за учество:

–         Времетраење – до 4 астрономски часа

–          Учесниците наведуваат погодно време за почеток за нив

–          Барање за учество се поднесува три дена однапред

За повеќе информации побарајте Туристички информативен центар – Сандански

Activity Video