Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/augmfpow/public_html/sandanskicrossborder.com/mk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/augmfpow/public_html/sandanskicrossborder.com/mk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/augmfpow/public_html/sandanskicrossborder.com/mk/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706

Warning: session_name(): Cannot change session name when headers already sent in /home/augmfpow/public_html/sandanskicrossborder.com/mk/wp-content/plugins/theatre/functions/wpt_cart.php on line 22
Visit Sandanski – Beautyful Place

Да дознаете дестинација Сандански

Сандански е рајско катче, бисер во круната на Бугарија, прочуено со својата божествена природа и праисторија. Тука ќе најдете интересни занимливости и места, ќе се запознате со гостопримливи домаќини и додека јадете од вкусната храна и дегустирате од густото мелничко вино, ќе се запознаете со неповторливиот фолклор и традиции.

Уште на самиот влез во Сандански, на патот каде што се дели со главниот пат Софија – Кулата – Атина, посетителите можат да го видат архитектурно – скулптурниот комплекс, меѓу кој се издига фигурата на античкиот херој Спартакус изработена од бел камен, висока 7 метри.

There are no upcoming events at this time.

Иновации во Сандански

3D интерактивни технологии

Со посета на Археолошкиот музеј во градот ќе се потопитете во еден иновативен свет кој ќе ве запознаам со епохата на римската архитектура и во 3D формат редене на римска мозаикот.

Холограм образ на Спартак ќе се сретнат со својот автентичен изглед, ќе ви раскаже интересната приказна на тракииската средно војска и гладијаторски школа.

За да се почувствувате вистински одухотворени од големата бугарска историја, посетете гр. Мелник и таму повторно ќе почувствувате иновативниот дух на регионот, како пред вас ќе се појави холограм најстарата камбана во светот и само со еден допир од вас ќе слушнете вистинскиот нејзиното Тинг , кој ќе започне до вашата следна посета на Сандански и Мелник.

Вистинско доживување за мали и големи- да видите и почувствувате на едно место древната нашата историја и најмодерна иновативна технологија, во живо во гр. Сандански и регионот. Ве очекуваме!

Сандански и секој агол на Бугарија - дел од дигиталниот иновативен свет

Што да ја посетите

Најди ја својата следна авантура

Ако го планирате вашиот одмор во Сандански или сте веќе тука, имаме интересни идеи што ги формиравме во неколку тематски каталози, вклучувајќи десетици предлози за тоа како целосно да го организирате вашиот престој. Ние ќе ја оспориме вашата страст и аспирации за нови искуства, ќе ве мотивира да стекнете нови вештини и да откриете скриени таленти и способности.

Киноафиш

Интересно

ЕДНА НЕСАКАНА ИСТОРИЈА Мелник не е само град. Мелник е непризната историја и состојба на умот. Со векови, тој чува богатства од најславни времиња на ...

Галерија